Koreansk kalkonbowl
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
Kalkonbowl
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
20 g
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Kalkonfärs
300 g
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Srirachasås
½ förp
Socker
½ tsk
Till servering
Fullkornsris
1 dl
Snackgurka
1 st
Lime
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala morot och grovriv. Finhacka gul lök och finriv vitlök. Skiva snackgurka tunt, gärna på mandolin. Grovhacka koriander.
- Kalkonbowl: Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök ca 2 min. Blanda ner vitlök, kalkonfärs och morötter, fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Tillsätt vatten, kycklingbuljong, japansk soja, srirachasås och socker. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in. Ta från plattan och blanda ner hackad koriander.
- Klyfta lime. Fördela fullkornsris, färs och gurka i två skålar. Servera med limeklyftor.