Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- ättiksprit (12%)
- smör
- svartpeppar
- äggula
Rostade potatistärningar
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Sötsur gurka
Gurka
1 st
Salt
2 krm
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Bladpersilja
20 g
Kall löksås
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
2 krm
Salt
1 ½ krm
Torkad timjan
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar
Kotlett Greta
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
½ msk
Äggula (Ägg)
1 st
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 551 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade potatistärningar: Skär potatis i tärningar (ca 2x2 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg.
- Sötsur gurka: Skiva gurka i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg i en bunke och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, blanda runt då och då.
- Kall löksås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, socker, salt och torkad timjan ca 2 min. Lägg över i en skål för att svalna lite. Rör ner matyoghurt och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Kotlett Greta: Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora tärningar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek köttet ca 5 min, tills det är helt genomstekt. Blanda äggula och dijonsenap i en bunke. Vänd ner det stekta köttet i bunken.
- Grovhacka bladpersilja och blanda med gurkan. Servera kotlett Greta med rostade potatistärningar, kall löksås och sötsur gurka.