Svamp- och tryffelpasta med kyckling, parmesan och grönkålschips
25-35

Svamp- och tryffelpasta med kyckling, parmesan och grönkålschips

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten

Parmesan- och grönkålschips

Grönkål
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Riven parmesan (Mjölk)
25 g

Svamp- och tryffelsås

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Smör (Mjölk)
Olivolja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Porcini mix (Senap)
1 påse
Kycklingbuljong
½ påse
Tryffelolja
1 tsk
Riven parmesan (Mjölk)
25 g

Pasta

Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 795 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
  2. Parmesan- och grönkålschips: Skölj och repa grönkål från stammen. Plocka i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och riven parmesanost. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min, eller tills grönkålen är frasig.
  3. Förberedelse: Finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner. 
  4. Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  5. Svamp- och tryffelsås: Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, vispgrädde, porcinimix och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesan och tryffelolja. 
  6. Blanda ihop kokt pasta med svamp- och tryffelsås. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tryffelolja. Servera toppad med parmesan- och grönkålschips.