Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vitvinsvinäger
- socker
Nudlar
Risnudlar
½ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Ingefära
½ bit
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Srirachasås
1 tsk
Neutral olja
Salt
Woksås
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Socker
½ msk
Srirachasås
2 tsk
Grönt
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Broccoli
1 st
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 547 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr het stekpanna.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
- Förberedelser: Skala och finriv all ingefära. Skala och strimla morot och schalottenlök. Dela broccoli i små buketter och skiva stammen tunt.
- Kyckling: Skär kycklingfilé på längden och lägg i en bunke. Blanda ner hälften av ingefäran, kinesisk soja och srirachasås. Låt stå till punkt 5.
- Woksås: Lägg resten av ingefäran och pressad vitlök i en skål. Blanda ner japansk soja, kinesisk soja, vitvinsvinäger, sesamolja, socker och srirachasås (efter egen smak).
- Kyckling: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kyckling ca 7 min runt om, tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med lite salt. Lägg på ett serveringsfat och täck med lock eller folie. Spara stekpannan.
- Hetta upp lite neutral olja i en den sparade stekpannan. Fräs morot, schalottenlök och broccoli ca 3 min. Lägg i avhällda nudlar och woksås. Koka ihop och låt bli varmt, ca 2 min. Smaka av med lite japansk soja.
- Servera sesamwokade nudlar med grönsaker och kyckling. Toppa med sesamfrön (se tips!).