Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Örtrostad potatis
Småpotatis
400 g
1 st
Olivolja
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm
Medelhavskyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Pesto genovese (Mjölk, Cashewnötter, Laktos)
½ förp
Cocktailtomater
250 g
Snackoliver
1 förp
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 632 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 41 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Örtrostad potatis: Lägg potatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Strö på rosmarin/timjan mix och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen fått fin färg.
- Medelhavskyckling: Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Toppa med salt och pesto genovese. Lägg cocktailtomater och snacksoliver runtom. Tillaga i ugnen under potatisplåten ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en skål och pressa ner vitlök. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera medelhavskyckling med örtrostad potatis och vitlöksyoghurt.