Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
- balsamvinäger
Rosmarinpotatis
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Rosmarin
10 g
Vitlök
½ klyfta
Svartpeppar
Fetaostkräm
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rödbetsbiffar
Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd (Vete)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Sallad
Mâchesallad
65 g
Balsamvinäger
Näringsvärde per portion
- Energi 596 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rosmarinpotatis: Halvera småpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Fetaostkräm: Smula sönder fetaost i en liten skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Rödbetsbiffar: Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
- Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 3 min per sida.
- Rosmarinpotatis: Finhacka rosmarin och lägg i en bunke. Tillsätt lite olivolja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Vänd ner den rostade potatisen i bunken.
- Sallad: Lägg mâchesallad i en salladsskål och dressa med lite balsamvinäger.
- Servera rödbetsbiffar med rosmarinpotatis, fetaostkräm och sallad.