15-20
Laktosfri
Sesam- och ingefärsstekt färs med lime, pak choy- och päronsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Ris
Jasminris
135 g
Sesam- och ingefärsstekt färs
Nötfärs
250 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Neutral olja
Pak choy- och päronsallad
Pak choy
1 st
Päron
1 st
Lime
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 617 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sesam- och ingefärsstekt färs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt sesamolja och "soja- och ingefärssås". Sjud ca 3 min. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för torrt.
- Pak choy- och päronsallad: Strimla pak choy och päron. Lägg i en skål och blanda med pressad saft från lime, lite neutral olja, salt och nymald svartpeppar.
- Servera sesam- och ingefärsstekt färs med jasminris och pak choy- och päronsallad.