20-30
7
Points®värde per portion
Kyckling i currysås med äpple och bulgur
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
- svartpeppar
Kyckling i currysås
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinginnerfilé
280 g
Neutral olja
2 tsk
Curry
½-1 förp
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
1 st
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla gul lök och finhacka vitlök. Dela kycklinginnerfilé en gång på längden.
- Kyckling i currysås: Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs lök, vitlök, curry, paprikapulver och chili flakes ca 3 min på medelvärme.
- Tillsätt kycklingen i pannan och fräs ytterligare ca 5 min, tills kycklingen fått fin färg. Krydda med salt. Blanda ner vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 8 min.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Kärna ur rött äpple och dela i stora bitar.
- Blanda ner äpple och Milda mat i pannan och låt sjuda ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera kyckling i currysås med bulgur.