25-35
Utan gluten
Timjanstekt fläskkotlett med rotfrukter och rostad vitlökskräm
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
Rostade rotfrukter
Morötter
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Bladpersilja
20 g
Timjanstekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Rostad vitlökskräm
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 511 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotfrukter: Skala och skär morötter i grova bitar. Klyfta potatis. Lägg allt på en smord ugnsplåt och blanda med olivolja, torkad timjan och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min, tills potatisen är klar.
- Timjanstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt.
- Rostad vitlökskräm: Häll olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs tills vitlöken börjar dofta gott. Ta från värmen och blanda vitlöksoljan med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Rostade rotfrukter: Grovhacka bladpersilja och blanda med de rostade rotfrukterna.
- Servera nystekta fläskkotletter med rostade rotfrukter och vitlökskräm.