Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
- neutral olja
- vetemjöl
- salt
Woksås
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Nudelwok
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Ingefära
1 bit
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Chili flakes
Salt
Till servering
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 667 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
- Woksås: Blanda ihop sesamolja, pressad vitlök, socker, japansk soja och vatten i en skål.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Förberedelser: Skala och finhacka ingefära. Skär röd och grön paprika i mindre bitar. Finstrimla rödlök.
- Nudelwok: Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs nötfärs ca 6 min, tills den börjar bli frasig. Tillsätt ingefära och vetemjöl, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner woksås och koka upp. Blanda ner all paprika, låt koka ca 1 min. Tillsätt strimlad rödlök och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med salt och chili flakes.
- Klyfta lime. Strö sesamfrön över woken och servera med limeklyfta.