Enkel pannbiff med stekt lök
potatismos och rårörda lingon4.13 (80)
Under 40 min
7 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Lättmjölk
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- socker
- äggula
- olja
Mospotatis
450 g
Lättmjölk
½ dl
Flytande margarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Gul lök
2 st
Flytande margarin
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Socker
1 krm
Ströbröd
2 msk
Lättmjölk
2 msk
Äggula
1 st
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Salt
Rårörda lingon
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 559 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 55 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och skiva gul lök tunt. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek löken på medelvärme tills den mjuknat, ca 5 min. Tillsätt vitvinsvinäger och låt vätskan koka in. Smaka av med lite salt och socker.
Blanda ströbröd, lättmjölk, äggula, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek biffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Halvera snackgurkan på längden och skiva tunt. Finhacka bladpersilja. Blanda allt i en salladsskål med lite salt.
Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pannbiffar med stekt lök, potatismos, gurksallad och en klick rårörda lingon.
Smaklig måltid!