Svamp- och tryffelpasta
med kyckling, parmesan och grönkålschipsRätten saknar betyg
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
Grönkål
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Riven parmesan
25 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Smör
Olivolja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Porcini mix
1 påse
Kycklingbuljong
½ påse
Tryffelolja
1 tsk
Riven parmesan
25 g
Spaghetti
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 795 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
Skölj och repa grönkål från stammen. Plocka i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och riven parmesanost. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min, eller tills grönkålen är frasig.
Finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner.
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, vispgrädde, porcinimix och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesan och tryffelolja.
Blanda ihop kokt pasta med svamp- och tryffelsås. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tryffelolja. Servera toppad med parmesan- och grönkålschips.
Smaklig måltid!