Svamp- och tryffelpasta med kyckling, parmesan och grönkålschips

Svamp- och tryffelpasta

med kyckling, parmesan och grönkålschips
Rätten saknar betyg
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
Grönkål
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Smör
(Mjölk)
Olivolja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Porcini mix
1 påse
(Senap)
Kycklingbuljong
½ påse
Tryffelolja
1 tsk
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Spaghetti
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 795 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
 Skölj och repa grönkål från stammen. Plocka i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och riven parmesanost. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min, eller tills grönkålen är frasig.
 Finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner. 
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
 Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, vispgrädde, porcinimix och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner riven parmesan och tryffelolja. 
Blanda ihop kokt pasta med svamp- och tryffelsås. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tryffelolja. Servera toppad med parmesan- och grönkålschips.
Smaklig måltid!