Bönchili med svamp, rökt paprika och basmatiris

Lägre pris

Lägre pris
Vegetariskt

Bönchili med svamp

rökt paprika och basmatiris
3.8 (71)
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Svarta bönor
1 förp
Olja
1+1 msk
Rökt paprikapulver
½ förp
Spiskummin
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
¼+½ tsk
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 618 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 92 g
  • Protein: 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

Skär champinjoner i mindre bitar. Finhacka gul lök, vitlök och röd chili (se tips). Häll av svarta bönor.
 Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs champinjoner med 1 krm salt ca 3 min på hög värme. Lägg upp på ett fat och spara stekgrytan. 
Hetta upp mer olja i stekgrytan och fräs lök, vitlök och chili ca 2 min. Tillsätt rökt paprikapulver och spiskummin, fräs ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, kinesisk soja, vatten, rödvinsvinäger, socker och salt. Låt puttra minst 5 min. 
Vänd ner den stekta svampen och svarta bönor. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera chiligryta med basmatiris och en klick matyoghurt. 
Smaklig måltid!