Bönchili med svamp, rökt paprika och basmatiris
25-35
Lägre pris
Vegetariskt

Bönchili med svamp, rökt paprika och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Chiligryta

champinjoner
Champinjoner
125 g
gul lök
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
röd chili
Röd chili
1 st
svarta bönor
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
1+1 msk
rökt paprikapulver
Rökt paprikapulver
½ förp
spiskummin
Spiskummin
½ förp
krossade tomater
Krossade tomater
1 förp
kinesisk soja
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
¼+½ tsk
Svartpeppar

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g
matyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 618 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Förberedelser: Skär champinjoner i mindre bitar. Finhacka gul lök, vitlök och röd chili (se tips). Häll av svarta bönor.
  2. Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Chiligryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs champinjoner med 1 krm salt ca 3 min på hög värme. Lägg upp på ett fat och spara stekgrytan. 
  4. Hetta upp mer olja i stekgrytan och fräs lök, vitlök och chili ca 2 min. Tillsätt rökt paprikapulver och spiskummin, fräs ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, kinesisk soja, vatten, rödvinsvinäger, socker och salt. Låt puttra minst 5 min. 
  5. Vänd ner den stekta svampen och svarta bönor. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera chiligryta med basmatiris och en klick matyoghurt.