Mozzarellafylld fläskkotlett med örtsmör och tomatsallad

Mozzarellafylld fläskkotlett med örtsmör och tomatsallad

Rätten saknar betyg
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • smör, rumstempererat
  • vetemjöl
  • ägg
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Bananschalottenlök
½ st
Rödvinsvinäger
½ tsk
Örtmix
½ förp
Salt
½ krm
Svartpeppar
Smör, rumstempererat
25 g
(Mjölk)
Mozzarella
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Skivad fläskkotlett
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Ströbröd
1 förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Olivolja
1 msk
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
½ st
Olivolja
½ tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 686 kcal
  • Fett: 37 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en skål. Rör ner rödvinsvinäger, örtmix, salt, lite nymald svartpeppar och rumstempererat smör. Blanda väl.
 Skiva mozzarella. Lägg ut kotletterna på skärbrädan och skär ett snitt, inte helt igenom, och fyll med mozzarella. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på en, ströbröd på den andra och vispa upp ägg med 1 msk vatten i den tredje. Vänd mozzarellafyllda kotletter först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Stek köttet ca 3 min per sida i en stekpanna med olivolja tills den är frasig och gyllenbrun.
Skär tomat i mindre bitar. Skiva bananschalottenlök tunt. Blanda i en skål med olivolja, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
Servera mozzarellafylld fläskkotlett med rostad potatis, en klick örtsmör och tomatsallad.
Smaklig måltid!