Laktosfri
Räktacos med mango, koriander, chilimajonnäs och limedressad rödkål
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
Koriander
10 g
Mango
1 st
Räkor
1 förp
Chili flakes
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Strimlad rödkål
250 g
Lime
1 st
Salt
2 krm
Tortillabröd
½ förp
Chilimajonnäs
½ förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 541 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka koriander och schalottenlök. Skala och skär mango i mindre bitar. Lägg allt i en skål. Häll av räkor och blanda ner i skålen tillsammans med chili flakes.
Lägg strimlad rödkål i en bunke. Tvätta lime och finriv det yttersta skalet. Blanda ner limeskal, pressad saft från limen och salt.
Fyll tortillabröd med räk- och mangosalsa, limedressad rödkål, chilimajonnäs och koriander. Servera direkt!
Smaklig måltid!