Kycklingkebabrulle med tomat, sallad och vitlöksyoghurt
20-30

Kycklingkebabrulle med tomat, sallad och vitlöksyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar

Kycklingkebab

Kycklingkebab
1 förp

Vitlöksyoghurt

matyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar

Tillbehör

tomat
Tomat
1 st
snackgurka
Snackgurka
1 st
rödlök
Rödlök
1 st
tortillabröd
Tortillabröd (Vete)
½ förp
mixsallad
Mixsallad
65 g
tomatsalsa
Tomatsalsa
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 609 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Kycklingkebab: Fördela kycklingkebab i en smord ugnsform och tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Eller så värm kycklingkebab enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Tillbehör: Klyfta tomat. Skär snackgurka i mindre stavar. Skär rödlök i tunna klyftor.
  5. Om du har tid! Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr och het stekpanna. 
  6. Fyll varma tortillabröd med mixsallad, kycklingkebab, grönsaker, vitlöksyoghurt och tomatsalsa. Rulla ihop och ät direkt!