Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Kycklingkebab
Kycklingkebab
1 förp
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Tillbehör
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mixsallad
65 g
Tomatsalsa
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 609 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Kycklingkebab: Fördela kycklingkebab i en smord ugnsform och tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Eller så värm kycklingkebab enligt anvisningen på förpackningen.
- Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Tillbehör: Klyfta tomat. Skär snackgurka i mindre stavar. Skär rödlök i tunna klyftor.
- Om du har tid! Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr och het stekpanna.
- Fyll varma tortillabröd med mixsallad, kycklingkebab, grönsaker, vitlöksyoghurt och tomatsalsa. Rulla ihop och ät direkt!