Höstig fläskgryta
med grädde, svamp, färsk timjan, äpple och pressgurkaRätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
Potatis
400 g
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Timjan
10 g
Smör
Grytbitar av fläsk
300 g
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
1 msk
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
½ st
Vispgrädde
½ dl
Dijonsenap
1 förp
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Vatten
1 ½ msk
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 564 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera champinjoner och klyfta gul lök. Repa timjan genom att dra av bladen från den grova stammen.
Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs fläskgrytbitar runtom tills de fått fin stekyta, krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten och kycklingbuljong, sjud under lock ca 20 -25 min.
Blanda socker, ättiksprit och vatten i en bunke. Rör så att sockret löser sig. Hyvla tunna skivor av gurka med en osthyvel eller skär tunna skivor med en kniv. Blanda ner i bunken och låt dra till servering.
Skär rött äpple i tärningar. Tillsätt champinjoner, äpple, vispgrädde, dijonsenap och färsk timjan till grytan. Låt sjuda ca 4 min. Smaka av grytan med salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig höstgryta med kokt potatis och pressgurka.
Smaklig måltid!