Mozzarellagratinerad färsgratäng med potatis och grönsallad
Utan gluten

Mozzarellagratinerad färsgratäng med potatis och grönsallad

Rätten saknar betyg
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • mjölk
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Bakpotatis
2 st
Gul lök
1 st
Olja
Blandfärs
250 g
Torkad oregano
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Köttbuljong
1 påse
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Vatten
1 dl
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Romansallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 734 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går lika bra att använda oskalad potatis. Det ger gratängen lite mer karaktär!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och skär bakpotatis i ca ½ cm breda skivor (se tips). Grovhacka gul lök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs lök ca 1 min. Tillsätt blandfärs och fräs på hög värme ca 4 min, tills färsen är genomstekt. Blanda ner torkad oregano, tomatpuré, köttbuljong, mjölk och vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Fördela hälften av den skivade potatisen i en smord ugnsform (ca 15x20cm). Häll över färsen. Fördela resten av potatisen ovanpå. Toppa med riven mozzarella. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen är klar (täck eventuellt med aluminiumfolie så att inte osten bränner).
Skär tomat i mindre bitar. Strimla romansallad. Blanda till en sallad eller servera separat. 
Låt gärna gratängen vila några minuter. Servera gratäng med grönsaker. 
Smaklig måltid!