Majspanerad kolja med kall dillsås, gröna ärtor och potatis
0,5 kg CO2e
Utan gluten

Majspanerad kolja med kall dillsås, gröna ärtor och potatis

Rätten saknar betyg
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • smör
  • olja
Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Gurka
⅔ st
Citron, (citronklyftor)
1 st
Dill
Gurka
⅓ st
Dill
20 g
Citron, (citronskal)
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
¼ dl
(Ägg)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Ägg
1 st
(Ägg)
Majspanering
ca ½ förp
Smör
(Mjölk)
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 644 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt gröna ärtorna koka med den sista minuten. 
 Tärna hälften av gurkan smått och skär resten till stavar. Hacka dill. Lägg tärnad gurka och dill (spara gärna lite till servering) i en skål. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner citronskal, matyoghurt, majonnäs, salt och lite nymald svartpeppar i skålen.
 Krydda koljafilé med salt, lite nymald svartpeppar och persillade. Knäck ägg i en skål och vispa upp. Lägg majspanering på en tallrik. Vänd fisken först i det uppvispade ägget och sedan i paneringen så det täcker runt om.
Hetta upp lite smör och rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den har fått fin färg och är klar.
Skär den använda citronen i klyftor. Servera nystekt majspannerad kolja med kokt potatis, gröna ärtor, kall dillsås, gurkstavar och citronklyfta. Toppa med den sparade dillen. 
Smaklig måltid!