Utan gluten
Mexikansk nötfärsgryta med rökt paprika, basmatiris och yoghurt
3.55 (194)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Rökt paprikapulver
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Basmatiris
135 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 621 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna gul lök, zucchini och tomat.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, pressad vitlök, zucchini, three spices, rökt paprikapulver och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 2 min.
Blanda ner vatten, kycklingbuljong och socker. Koka till önskad konsistens, ca 10 min utan lock. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Blanda ner tomaterna.
Servera mexikansk nötfärsgryta med matyoghurt och basmatiris.
Smaklig måltid!