Sprödbakad sejrygg med citron- och parmesansås
broccoli och kokt potatis3.88 (65)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- vetemjöl
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron, (citronklyftor)
Sejrygg
300 g
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Panko
½ förp
Riven parmesan
15 g
Olivolja
1 msk
Smör
½ msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1½ dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
¼ påse
Citron, (citronskal)
½ st
Riven parmesan
15 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 646 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i mindre buketter. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Krydda sejrygg med ½ tsk salt och lite nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform.
Tärna tomat fint och lägg i en skål. Blanda ner panko, riven parmesan, olivolja och 1 krm salt. Fördela blandningen på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar och fått fin färg.
Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt vispgrädde och grönsaksbuljong, koka upp och sjud ca 5 min. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
Ta kastrullen från värmen och blanda ner citronskal, 1 tsk citronsaft och riven parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär resten av citronen i klyftor. Servera sprödbakad sejrygg med citron- och parmesansås, broccoli, kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig måltid!