Kycklingburgare med parmesangratinerade kycklingfiléer, caesardressing och romansallad
20-30
Laktosfri

Kycklingburgare med parmesangratinerade kycklingfiléer, caesardressing och romansallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar

Potatisklyftor

potatis
Potatis
400 g
Neutral olja
Salt
Bakplåtspapper
1 st

Parmesangratinerad kyckling

minutfilé
Minutfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
BBQ-sås
BBQ-sås
1 förp
Neutral olja
parmesanost
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Tillbehör

Romansallad
1 st
rödlök
Rödlök
1 st
tomat
Tomat
1 st
hamburgerbröd
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
caesardressing
Caesardressing (Mjölk, Fisk, Svaveldioxid, Ägg, Senap)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 659 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Potatisklyftor: Skär potatis i klyftor, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja och salt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 20 min, tills den är mjuk.
  3. Parmesangratinerad kyckling: Krydda kyckling minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg kycklingen i en ugnsform och pensla på BBQ-sås. Finriv parmesanost och fördela över kycklingen. Tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta.
  4. Tillbehör: Strimla romansallad. Skiva tomat och rödlök. Rosta hamburgerbröden på snittytan, tills de fått fin färg. 
  5. Montera din kycklingburgare med rostade hamburgerbröd, caesardressing, romansallad, tomat, rödlök och parmesangratinerad kyckling. Servera med potatisklyftor.