Laktosfri
Kycklingburgare med parmesangratinerade kycklingfiléer
caesardressing och romansalladRätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- bakplåtspapper
- svartpeppar
Potatis
400 g
Olja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Minutfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
BBQ-sås
1 förp
Olja
Parmesanost
1 bit
Romansallad
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Caesardressing
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 682 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i klyftor, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja och salt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 20 min, tills den är mjuk.
Krydda kyckling minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg kycklingen i en ugnsform och pensla på BBQ-sås. Finriv parmesanost och fördela över kycklingen. Tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta.
Strimla romansallad. Skiva tomat och rödlök. Rosta hamburgerbröden på snittytan, tills de fått fin färg.
Montera din kycklingburgare med rostade hamburgerbröd, caesardressing, romansallad, tomat, rödlök och parmesangratinerad kyckling. Servera med potatisklyftor.
Smaklig måltid!