Laktosfri
Pitabröd med fläskkarré och limedressad kålsallad med koriander
Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- salt
- svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Olja
Japansk soja
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ msk
Salt
Svartpeppar
Morot
1 st
Strimlad rödkål
125 g
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
1 krm
Pitabröd
½ förp
Chilimajonnäs
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 678 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm pitabröden till servering. Det går lika bra att värma brödet i en torr och het stekpanna, ca 1 min per sida.
Skär fläskkarré i strimlor. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs fläskkarré på hög värme ca 4 min. Tillsätt japansk soja, pressad vitlök och socker. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och strimla morot. Lägg strimlad rödkål och morot i en salladsskål. Blanda med med koriander, pressad limesaft och salt.
Servera varma pitabröd med strimlad fläskkarré, limedressad kålsallad och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!