Fläskfärsburgare med picklad gurka och rödkålssallad

Lägre pris

Lägre pris
Laktosfri

Fläskfärsburgare med picklad gurka och rödkålssallad

Rätten saknar betyg
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt
  • olja
Snackgurka
1 st
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
2 msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Olja
Rödkål
150 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
½ krm
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 701 kcal
  • Fett: 46 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skiva snackgurka tunt. Blanda socker, vitvinsvinäger och vatten i skål. Rör tills sockret löst sig. Blanda ner gurka. Låt stå tills servering.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg ingefära och vitlök i en bunke och blanda med fläskfärs och salt. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är genomstekta. 
Skiva rödkål tunt. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt. 
Värm gärna hamburgerbröden i den använda stekpannan. 
Fyll hamburgerbröd med en klick chilimajonnäs, fläskfärsburgare och picklad gurka. Servera med rödkålssallad. 
Smaklig måltid!