Marockansk bulgursallad med kyckling
ras el hanout, mynta och torkade tranbärRätten saknar betyg
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½ förp
Salt
1 krm
Olivolja
Kycklingfilé strimlad
250 g
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
¾ förp
Bulgur
125 g
Mynta
20 g
Tomat
1 st
Babyspenat
30 g
Torkade tranbär
25 g
Morotsjulienne
1 förp
Olivolja
1 msk
Citron
½-1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 535 kcal
- Fett: 16 g
- Kolhydrater: 57 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda matyoghurt, srirachasås och salt i en liten skål.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs strimlad kyckling och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt ras el hanout och stek ytterligare ca 2 min.
Strimla mynta och skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig salladsskål tillsammans med babyspenat, morotsjulienne och torkade tranbär. Blanda ner kokt bulgur och kryddstekt kyckling. Dressa salladen med olivolja, pressad saft från citronen, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera ljummen bulgursallad med srirachayoghurt.
Smaklig måltid!