20-30
Lägre pris
Utan gluten
Fläskkarré med dragonyoghurt och kryddrostade morötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Kryddrostade rotfrukter
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Senap och dill (Senap)
1 påse
Olivolja
Dragonyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
1 förp
Salt
1 krm
Stekt fläskkarré
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 532 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 46 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Kryddrostade rotfrukter: Klyfta potatis och skär morot i grova bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja. Rosta i ugnen ca 20 min, tills det är mjukt. Blanda med "senap och dill" krydda.
- Dragonyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner torkad dragon och salt.
- Stekt fläskkarré: Skär fläskkarré i jämntjocka skivor och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt.
- Servera stekt fläskkarré med kryddrostade rotfrukter och dragonyoghurt.