Stekt kycklingfilé med tomatsallad, rostad potatis och vardagsbea

Stekt kycklingfilé med tomatsallad, rostad potatis och vardagsbea

Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • rödvinsvinäger
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 förp
Salt
Kycklingfilé
300 g
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Mixsallad
65 g
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 563 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis. Skala morot och skär i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
 Dela tomat i mindre bitar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med olivolja och rödvinsvinäger. Blanda ner mixsallad vid servering. Eller servera allt separat.
 Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon. Smaka av med lite salt. 
Krydda kycklingfilé med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen under rotfrukterna ca 10 min, tills kyckling är helt genomstekt.
Servera nystekt kycklingfilé med rostade rotfrukter, tomatsallad och vardagsbea.
Smaklig måltid!