30-40
0,7 kg CO2e
Stekt kycklingfilé med tomatsallad, rostad potatis och vardagsbea
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- rödvinsvinäger
Rostade rotfrukter
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vardagsbea
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
1 förp
Salt
Stekt kyckling
Kycklingfilé
300 g
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tomatsallad
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Mixsallad
65 g
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Näringsvärde per portion
- Energi 563 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotfrukter: Halvera potatis. Skala morot och skär i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
- Tomatsallad: Dela tomat i mindre bitar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med olivolja och rödvinsvinäger. Blanda ner mixsallad vid servering. Eller servera allt separat.
- Vardagsbea: Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 4 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon. Smaka av med lite salt.
- Stekt kyckling: Krydda kycklingfilé med persillade, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i ugnen under rotfrukterna ca 10 min, tills kyckling är helt genomstekt.
- Servera nystekt kycklingfilé med rostade rotfrukter, tomatsallad och vardagsbea.