Spaghetti med krämig parmesansås, kalkonbacon och gröna ärtor

Spaghetti med krämig parmesansås

kalkonbacon och gröna ärtor
Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • olja
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Gröna ärtor
1 förp
Kalkonbacon
100 g
Olja
Spaghetti
200 g
(Vete)
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 761 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 92 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ca 5 min, tills den är krispig. Lägg över på ett hushållspapper.
 Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och vispa ner riven parmesan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morot i stavar. 
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner parmesansås och gröna ärtor. Servera med kalkonbacon och morotsstavar.
Smaklig måltid!