20-30
0,9 kg CO2e
Spaghetti med krämig parmesansås, kalkonbacon och gröna ärtor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- neutral olja
Parmesansås
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Gröna ärtor
1 förp
Kalkonbacon
Kalkonbacon
100 g
Neutral olja
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 761 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 92 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Kalkonbacon: Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ca 5 min, tills den är krispig. Lägg över på ett hushållspapper.
- Parmesansås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och vispa ner riven parmesan.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och skär morot i stavar.
- Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner parmesansås och gröna ärtor. Servera med kalkonbacon och morotsstavar.