Spaghetti med krämig parmesansås
kalkonbacon och gröna ärtor4.12 (91)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- smör
- vetemjöl
Smör
½ msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Riven parmesan
50 g
Gröna ärtor
1 förp
Kalkonbacon
100 g
Olja
Spaghetti
200 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 761 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 92 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek ca 5 min, tills den är krispig. Lägg över på ett hushållspapper.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och vispa ner riven parmesan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morot i stavar.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner parmesansås och gröna ärtor. Servera med kalkonbacon och morotsstavar.
Smaklig måltid!