Örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts och pommes frites
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts och pommes frites

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • socker
  • smör

Pommes frites

bakpotatis
Bakpotatis
1 st
Neutral olja
Salt
Bakplåtspapper
1 st

Haricots verts sallad

bananschalottenlök
Bananschalottenlök
1 st
cocktailtomater
Cocktailtomater
250 g
haricots verts
Haricots verts
1 förp
bladpersilja
Bladpersilja
20 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Socker
2 krm

Örtstekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
örtmix
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Smör (Mjölk)

Till servering

bearnaisesås
Bearnaisesås (Selleri, Ägg)
½ burk
Näringsvärde per portion
  • Energi 784 kcal
  • Fett 52 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du ha extra frasiga pommes frites? Fritera dem istället för att tillaga dem i ugnen!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Pommes frites: Skrubba bakpotatis och skär i cirka 1-2 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller se tips!). Blanda med neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg
  3. Haricots verts sallad: Finhacka schalottenlök och lägg i en salladsskål. Blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och socker. Dela cocktailtomater och blanda ner i skålen. Grovhacka bladpersilja. Skär bort änden på haricots verts. 
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek haricots verts ca 3 min, krydda med lite salt. Blanda ner i salladsskålen med tomaterna. Toppa med persiljan.
  5. Örtstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och örtmix. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
  6. Servera örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts sallad och pommes frites.