Frankrike
Laktosfri
Utan gluten
Örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås
haricots verts och pommes frites4.28 (94)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- socker
Bakpotatis
1 st
Olja
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Haricots verts
1 förp
Bladpersilja
20 g
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Fläskkotlett
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Smör
Bearnaisesås
½ burk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 778 kcal
- Fett:
- 52 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du ha extra frasiga pommes frites? Fritera dem istället för att tillaga dem i ugnen!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skrubba bakpotatis och skär i cirka 1-2 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller se tips!). Blanda med neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg
Finhacka schalottenlök och lägg i en salladsskål. Blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och socker. Dela cocktailtomater och blanda ner i skålen. Grovhacka bladpersilja. Skär bort änden på haricots verts.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek haricots verts ca 3 min, krydda med lite salt. Blanda ner i salladsskålen med tomaterna. Toppa med persiljan.
Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med salt och örtmix. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera örtstekt fläskkotlett med färdig bearnaisesås, haricots verts-sallad och pommes frites.
Smaklig måltid!