Örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och potatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- vatten
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Ruccoladressing
Tanelli hårdost, (10 g) (Mjölk, Laktos)
½ st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Örtmix
Vatten
1 msk
Neutral olja
½ msk
Salt
1 krm
Örtstekt fläskotlett
Fläskkotlett
300 g
Örtmix
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
½ tsk
Tomatsallad
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Till servering
Potatis
400 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Ruccoladressing: Finriv tanelli hårdost. Lägg i en mixerbunke tillsammans med ruccola, vitvinsvinäger, ½ tsk örtmix, vatten, neutral olja och salt. Mixa ihop med stavmixer.
- Örtstekt fläskkotlett: Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med 1 tsk örtmix, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
- Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
- Servera örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och kokt potatis.