Örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och potatis

ViktVäktarna

Utan gluten
9
Points®värde per portion

Örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och potatis

Rätten saknar betyg
Under 30 min
8 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • vatten
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Tanelli hårdost, (10 g)
½ st
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Örtmix
Vatten
1 msk
Olja
½ msk
Salt
1 krm
Fläskkotlett
300 g
Örtmix
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
½ tsk
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Potatis
400 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finriv tanelli hårdost. Lägg i en mixerbunke tillsammans med ruccola, vitvinsvinäger, ½ tsk örtmix, vatten, neutral olja och salt. Mixa ihop med stavmixer.
Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med 1 tsk örtmix, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Skär tomat i mindre bitar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Servera örtstekt fläskkotlett med ruccoladressing, tomatsallad och kokt potatis.
Smaklig måltid!