15-20
Vegetariskt
Picknicksallad med pasta, mozzarella, nektariner och pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
Pastasallad
Casarecce (Vete)
200 g
Nektarin
2 st
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Sockerärtor
1 förp
Basilikaolja
1 förp
Citron
½ st
Flytande honung
1 förp
Pinjenötter
10 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 757 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 93 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Pasta: Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola pastan i kallt vatten.
- Förberedelser: Klyfta nektarin. Dela mozzarella genom att riva i mindre bitar. Halvera sockerärtor (kan uteslutas).
- Pastasallad: Blanda basilkaolja, pressad citronsaft (ca 1/2 msk) och flytande honung i en rymlig bunke. Vänd ner avhälld pasta och sockerärtor, blanda runt. Toppa med nektarin, mozzarella och pinjenötter.
- Ta med salladen på picknick och blanda ner mixsallad precis till servering. Eller servera direkt!