Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- bakplåtspapper
Morotssoppa
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Kikärtskrutonger
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Limeyoghurt
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 565 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Morotssoppa: Slanta morötter och grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
- Tillsätt pressad vitlök, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min eller tills morötterna är mjuka.
- Kikärtskrutonger: Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med majsstärkelse, neutral olja, chili flakes (efter smak) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
- Limeyoghurt: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal med matyoghurt och salt i en skål.
- Morotssoppa: Mixa soppan slät med stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med lite salt och pressad saft från den använda limen.
- Toppa morotsoppan med kikärtskrutonger. Servera med surdegspavé och en klick limeyoghurt.