Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
Rostade rotfrukter
Purjolök
½ st
Bakpotatis
1 st
Morot
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Persiljebiffar
Bladpersilja
10 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Mild senap (Senap)
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja
Citronyoghurt
Citron
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 531 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis lika bra att utesluta persilja i biffarna om inte alla gillar persilja!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Dela purjolök på längden och skölj noggrant. Skär purjolöken i mindre bitar. Klyfta bakpotatis och morot.
- Rostade rotfrukter: Lägg potatis och morot på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Lägg på purjolök och rosta ytterligare ca 5 min, tills rotfrukterna är mjuka.
- Persiljebiffar: Finhacka bladpersilja. Blanda persilja, ströbröd, mjölk, mild senap, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
- Citronyoghurt: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda matyoghurt, citronskal, pressad citronsaft (ca 1/2 tsk), salt och lite nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
- Toppa plåten med resten av persiljan. Servera med persiljebiffar, citronyoghurt och citronklyfta.