Torsk med fänkålssallad och kall citronsås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- flytande margarin
Citronsås
Citron, (citronskal)
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm
Svartpeppar
Fänkålssallad
Gräslök
10 g
Fänkål
½ st
Citron, (citronsaft)
½ st
Salt
½ krm
Stekt torskfilé
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande margarin
1 tsk
Till servering
Potatis
400 g
Gröna ärtor
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna mandolin, om du har.
- Till servering: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Lägg gröna ärtor i ett durkslag och låt koka/ånga med potatisen de sista 2 minuterna.
- Citronsås: Skölj citron i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Fänkålssallad: Skär gräslök fint. Skiva fänkål tunt (se tips!) och lägg i en skål. Blanda ner gräslök, pressad citronsaft och salt.
- Stekt torskfilé: Dela torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek torsken ca 3 min per sida, eller tills den är klar.
- Servera stekt torsk med fänkålssallad, citronsås, ärtor och kokt potatis.