20-30
Utan gluten
Ljummen potatissallad med krämig parmesansås och varmrökt lax
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- svartpeppar
Potatissallad
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Romansallad
1 st
Parmesandressing
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Senap och dill (Senap)
1 påse
Varmrökt lax
Varmrökt lax (Fisk)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 701 kcal
- Fett 44 g
- Kolhydrater 42 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Dela potatis i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
- Potatissallad: Skiva rödlök tunt. Skiva gurka och bryt romansallad i mindre bitar. Lägg allt i en bunke.
- Parmesandressing: Finriv parmesanost och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, majonnäs, dijonsenap, pressad vitlök, nymalen svartpeppar och senap- och dillkrydda.
- Potatissallad: Häll av potatisen och låt den gärna ånga av någon minut i kastrullen. Blanda ner den kokta potatisen och parmesandressingen i bunken med grönsaker. Vänd ihop potatissalladen så att dressingen fördelas jämnt. Lägg upp på ett serveringsfat.
- Bryt bitar av varmrökt lax och toppa potatissalladen med. Servera direkt!