Utan gluten
Ljummen potatissallad med varmrökt lax
och krämig parmesansås4.31 (167)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Romansallad
1 st
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
½ dl
Parmesanost
1 bit
Dijonsenap
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Senap och dill
1 påse
Varmrökt lax
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 701 kcal
- Fett: 44 g
- Kolhydrater: 42 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Dela potatis i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
Skiva rödlök tunt. Skiva gurka och bryt romansallad i mindre bitar. Lägg allt i en bunke.
Finriv parmesanost och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, majonnäs, dijonsenap, pressad vitlök, nymalen svartpeppar och senap- och dillkrydda.
Häll av potatisen och låt den gärna ånga av någon minut i kastrullen. Blanda ner den kokta potatisen och parmesandressingen i bunken med grönsaker. Vänd ihop potatissalladen så att dressingen fördelas jämnt. Lägg upp på ett serveringsfat.
Bryt bitar av varmrökt lax och toppa potatissalladen med. Servera direkt!
Smaklig måltid!