Ljummen potatissallad med krämig parmesansås och varmrökt lax
Utan gluten

Ljummen potatissallad med varmrökt lax

och krämig parmesansås
4.31 (167)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Svartpeppar
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Romansallad
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Dijonsenap
½ förp
(Svaveldioxid, Senap)
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Senap och dill
1 påse
(Senap)
Varmrökt lax
200 g
(Fisk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 701 kcal
  • Fett: 44 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Dela potatis i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
Skiva rödlök tunt. Skiva gurka och bryt romansallad i mindre bitar. Lägg allt i en bunke.
Finriv parmesanost och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, majonnäs, dijonsenap, pressad vitlök, nymalen svartpeppar och senap- och dillkrydda.
Häll av potatisen och låt den gärna ånga av någon minut i kastrullen. Blanda ner den kokta potatisen och parmesandressingen i bunken med grönsaker. Vänd ihop potatissalladen så att dressingen fördelas jämnt. Lägg upp på ett serveringsfat.
Bryt bitar av varmrökt lax och toppa potatissalladen med. Servera direkt!
Smaklig måltid!