Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- socker
- vatten
- svartpeppar
Yoghurtmarinerad kyckling
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Garam masala
1 förp
Salt
1 krm
Kycklingfilé
300 g
Gurk- och koriandersalsa
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
1 ½ krm
Grön chili
1 st
Chicken Kerala
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
1 bit
Neutral olja
Curry
1 förp
Socker
½ tsk
Vatten
½ dl
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Majsstärkelse
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Till servering
Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 716 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Färsk chili kan variera i hetta - smaka gärna på chilin innan den blandas ner i salsan.
- Yoghurtmarinerad kyckling: Blanda matyoghurt, garam masala och salt i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda ner i yoghurtmarinaden. Låt marinera minst 10 min (gärna längre).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Gurk- och koriandersalsa: Skala och tärna gurka. Finhacka rödlök och grön chili. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda gurksalsan med rivet limeskal, salt och pressad saft från halva limen.
- Förberedelser till chicken Kerala: Finhacka gul lök, vitlök och ingefära (ca 2 msk).
- Chicken Kerala: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller stekgryta. Stek den yoghurtmarinerade kycklingen (inkl. marinad), lök, vitlök och ingefära ca 2 min. Krydda med curry och socker. Blanda ner vatten, coconut cream och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda ut majsstärkelse med lika mängd kallt vatten. Red av grytan med majsstärkelseblandningen till önskad konsistens. Blanda ner matyoghurt i grytan.
- Servera Chicken Kerala med basmatiris och gurk- och koriandersalsa.