20-30
Laktosfri
Utan gluten
Jalapeñomarinerad kyckling med nektarinsalsa, limeaioli och svart ris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Limeaioli
Lime, skal
1 st
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Nektarinsalsa
Nektarin
2 st
Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Koriander
20 g
Lime, saft
1 st
Salt
1 krm
Neutral olja
Till servering
Svart ris
125 g
Kycklingspett
300 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 695 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare salsa - plocka bort frö och fröfäste från jalapeñon!
- Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen. Vill ni grilla, tänd även grillen.
- Limeaioli: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg limeskal i en liten skål och blanda med majonnäs, pressad vitlök och salt.
- Nektarinsalsa: Tärna nektariner. Finhacka rödlök och jalapeno (se tips!). Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från den använda limen, salt och lite neutral olja.
- Grilla eller stek kycklingspetten runtom, ca 6 min eller tills de är genomstekta.
- Klyfta lime. Servera grillade kycklingspett med limeaioli, nektarinsalsa, svart ris och limeklyfta.