Jalapeñomarinerad kyckling med nektarinsalsa, limeaioli och svart ris

Sommar

Laktosfri
Utan gluten

Jalapeñomarinerad kyckling

med nektarinsalsa, limeaioli och svart ris
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Lime, skal
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Nektarin
2 st
Rödlök
1 st
Jalapeño
1 st
Koriander
20 g
Lime, saft
1 st
Salt
1 krm
Olja
Svart ris
125 g
Kycklingspett
300 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
695 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare salsa - plocka bort frö och fröfäste från jalapeñon!

Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen. Vill ni grilla, tänd även grillen.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Lägg limeskal i en liten skål och blanda med majonnäs, pressad vitlök och salt.
 Tärna nektariner. Finhacka rödlök och jalapeno (se tips!). Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från den använda limen, salt och lite neutral olja.
Grilla eller stek kycklingspetten runtom, ca 6 min eller tills de är genomstekta.
Klyfta lime. Servera grillade kycklingspett med limeaioli, nektarinsalsa, svart ris och limeklyfta.
Smaklig måltid!