Stekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och persilja

ViktVäktarna

Utan gluten
11
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och persilja

Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • flytande margarin
  • svartpeppar
Snackgurka
1 st
Rödlök
½ st
Grön chili
½ st
Lime, (limesaft)
1 st
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Lime, (limeskal)
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatis
400 g
Bladpersilja
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka.

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Tärna snackgurka smått. Finhacka rödlök och grön chili. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet (används i steg 3). Lägg gurka, lök och chili (se tips!) i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, olivolja och salt. 
Blanda matyoghurt, rivet limeskal, pressad vitlök och salt i en skål. 
Skär bort eventuell fettkant på fläskkotletten. Dela köttet i 2 jämntjocka skivor, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt.
Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt fläskkotlett med gurksalsa, vitlökssås och kokt potatis. Toppa med persilja. 
Smaklig måltid!