Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Till servering
Jasminris
135 g
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
¾ förp
Asiatisk lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
¼ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Grönt
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Kålrabbi
½-1 st
Neutral olja
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 667 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Soja- och ingefärssåsen kan även serveras varm!
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Asiatisk lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av soja- och ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, eller tills den är klar.
- Grönt: Skär pak choy och rödlök i klyftor. Skala och skär kålrabbi i strimlor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. Krydda med lite salt.
- Servera asiatisk lax med jasminris, grönsaker och soja- och ingefärssås (se tips!).