Laktosfri
Asiatisk lax med sesamfrön
pak choy och jasminris4.06 (430)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
Jasminris
135 g
Soja- och ingefärssås
¾ förp
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Soja- och ingefärssås
¼ förp
Sesamfrön
1 förp
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Kålrabbi
½-1 st
Olja
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 667 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Soja- och ingefärssåsen kan även serveras varm!
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av soja- och ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, eller tills den är klar.
Skär pak choy och rödlök i klyftor. Skala och skär kålrabbi i strimlor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. Krydda med lite salt.
Servera asiatisk lax med jasminris, grönsaker och soja- och ingefärssås (se tips!).
Smaklig måltid!