Asiatisk lax med sesamfrön, pak choy och jasminris
Laktosfri

Asiatisk lax med sesamfrön

pak choy och jasminris
4.06 (430)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
Jasminris
135 g
Soja- och ingefärssås
¾ förp
(Sojabönor, Vete)
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Soja- och ingefärssås
¼ förp
(Sojabönor, Vete)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Kålrabbi
½-1 st
Olja
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 667 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Soja- och ingefärssåsen kan även serveras varm!

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). 
 Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av soja- och ingefärssåsen. Strö över sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, eller tills den är klar.
 Skär pak choy och rödlök i klyftor. Skala och skär kålrabbi i strimlor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. Krydda med lite salt. 
Servera asiatisk lax med jasminris, grönsaker och soja- och ingefärssås (se tips!).
Smaklig måltid!