Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Pasta
Linguine (Vete)
200 g
Limonesås
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Oregano
20 g
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Sparrissallad
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Ruccola
30 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 608 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull och koka linguine enligt tidsangivelse på förpackningen.
- Förberedelse: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och oregano. Finriv Tanelli hårdost.
- Limonesås: Lägg citronskal och riven ost i en kastrull. Tillsätt pressad citronsaft, pressad vitlök, vispgrädde och grönsaksbuljong. Låt koka upp. Ta från värmen och tillsätt persilja och oregano. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Sparrissallad: Skär bort den nedersta, träiga delen på sparrisen (ca 2 cm). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min. Lägg på ett fat med ruccola och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda nykokt linguine med limonesås. Servera pasta al limone med sparrissallad.