Pasta al limone med färska örter och grön sparris
Vegetariskt

Pasta al limone

med färska örter och grön sparris
Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Linguine
200 g
(Vete)
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Oregano
20 g
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Ruccola
30 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 608 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull och koka linguine enligt tidsangivelse på förpackningen.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och oregano. Finriv Tanelli hårdost. 
Lägg citronskal och riven ost i en kastrull. Tillsätt pressad citronsaft, pressad vitlök, vispgrädde och grönsaksbuljong. Låt koka upp. Ta från värmen och tillsätt persilja och oregano. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär bort den nedersta, träiga delen på sparrisen (ca 2 cm). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min. Lägg på ett fat med ruccola och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda nykokt linguine med limonesås. Servera pasta al limone med sparrissallad.
Smaklig måltid!